GEGARANDEERD RESULTAAT: NIET GOED IS GELD TERUG (60 DAGEN)

T/M 15 JUNI: GRATIS TOEGANG AYO-APP (T.W.V. € 60,-)

GEGARANDEERD RESULTAAT: NIET GOED IS GELD TERUG (60 DAGEN)

T/M 15 JUNI: GRATIS TOEGANG AYO-APP (T.W.V. € 60,-)

AYOpro:

gebruikers­handleiding

Snelle introductie

Deze beknopte snel start-gids geeft je stapsgewijze instructies om de AYOpro in te stellen en er moeiteloos mee aan de slag te gaan.

Neem voordat je begint even de tijd om ervoor te zorgen dat je de volgende meegeleverde items hebt:

1 AYOpro wearable
1 AYOpro oplaadkabel
1 AYOpro wearable

Zorg ervoor dat je de aanvullende richtlijnen leest over hoe je het meeste uit de AYO kunt halen op: GOAYO.NL/SUPPORT

AYOpro WEARABLE

 1. Hoogwaardig, compact en opvouwbaar frame
 2. Lichttherapie-oplossing
 3. Verstelbaar neusstuk
 4. Oplaadbare batterij met lange levensduur

AYOpro CASE

AYOpro APP

Download de goAYO-app om alle functies van de AYOpro Circadian Health wearable te ontgrendelen. Door de AYOpro wearable en de goAYO-app samen te gebruiken zoals het bedoeld is, kun je de lichttherapie-opties aanpassen en begeleiding en personalisatie ontvangen, waardoor de algehele AYO-ervaring wordt verbeterd.

AYOpro is een op zichzelf staand product en kan als zodanig worden gebruikt. Voor het beste resultaat is het echter aan te raden de goAYO-app te downloaden en te gebruiken in combinatie met de wearable.

Juiste positie AYOpro

AYOpro en brillen

 • AYO is ontworpen voor gebruik met de meest gangbare brilmonturen.
 • Hiervoor kun je het flexibele neusstuk het beste horizontaal buigen. Maak je geen zorgen, het flexibele neusstuk kan weer in zijn normale positie worden gebogen.

AYOpro kan worden gebruikt met lenzen op sterkte en getinte ooglenzen.

Houd er rekening mee dat we voor het beste resultaat aanbevelen om de AYOpro zonder bril op sterkte te gebruiken.

AYOpro inschakelen

1. Om de AYOpro  aan te zetten, open je gewoon de pootjes van de wearable.

2. De lichten gaan onmiddellijk aan.

De lichten gaan na 30 minuten automatisch uit. Om de duur van de sessie te wijzigen, heb je de goAYO-app nodig.

In de eerste 5 tot 10 seconden zullen de lichten langzaam in intensiteit toenemen om je ogen de tijd te geven om zich aan te passen aan het circadiane blauwe licht.

AYOpro uitschakelen

1. Om de AYOpro uit te schakelen, sluit je de armen van de wearable en het apparaat wordt uitgeschakeld.

De AYOpro stopt automatisch nadat een sessie is voltooid, maar om ervoor te zorgen dat het apparaat volledig is uitgeschakeld, moet je ervoor zorgen dat je de pootjes van de wearable sluit.

2. Zorg er altijd voor dat je eerst het RECHTER-pootje sluit en daarna pas het LINKER-pootje.

3. Als je de AYOpro niet gebruikt, is het raadzaam om de wearable in de case te bewaren.

AYOpro in/uit de oplaadhoes plaatsen

1. Open de case door het blauwe gedeelte vast te houden en uit de case te schuiven.

2. Leg de wearable plat op het frame in de case met het lichtprisma naar boven gericht. Om een juiste oplaadpositie te garanderen, moet je ervoor zorgen dat de wearable goed in de case past en plat blijft liggen.

Zorg ervoor dat de AYO-pootjes zijn gevouwen met het linkerpootje naar buiten.

3. Sluit de behuizing door het blauwe gedeelte terug in de case te schuiven. Zorg ervoor dat deze stevig vastklikt.

AYOpro opladen

Jouw AYOpro heeft twee batterijen: één in de wearable en één in de case.

De AYOpro wordt vooraf opgeladen geleverd, maar het is aan te raden om de AYOpro nog eens 6 uur op te laden voor het eerste gebruik om een langere levensduur van de batterij te garanderen.

1. Om de AYOpro wearable op te laden, plaats je deze in de hoes en zorg je ervoor dat deze goed past en plat in de case ligt.

2. Om de AYO case op te laden, sluit je de meegeleverde USB-kabel aan op de case en sluit je de andere kant van de kabel aan op een USB-stekker, laptop of een ander elektronisch apparaat. Geef de case 6 uur de tijd om volledig op te laden.

Er wordt geen USB-stekker meegeleverd.

3. Als je de AYO wearable niet gebruikt, bewaar deze dan in de case. Het (draadloos) opladen zal automatisch stoppen als de batterij vol is.

AYO on the go

 1. Door de case los te koppelen van de USB-kabel of voedingsadapter, kunt je de case met de AYOpro gemakkelijk meenemen.
 2. De case heeft een geïntegreerde powerbank, wat betekent dat je de AYO wearable onderweg nog steeds kunt opladen!
 3. Om de status van de batterij van de AYO case te controleren, tik je op de lichtindicator aan de buitenkant van de case, waardoor de indicatoren voor het batterijniveau gaan branden.

Bewaar de wearable altijd in de case om beschadiging te voorkomen.

Lege batterij indicatie

 1. De AYOpro knippert 5 keer om aan te geven dat de batterij bijna leeg is en schakelt automatisch uit wanneer het batterijniveau kritiek laag wordt.
 2. Zodra de batterijstatus laag is, laad je de AYOpro op voor verder gebruik.
 3. Het is raadzaam om de wearable minstens één keer per week op te laden om optimale operationele prestaties en batterijgezondheid te garanderen.

Raadpleeg pagina 10 van deze handleiding voor instructies over het opladen van de AYOpro.

Hoe en wanneer de AYOpro gebruiken

AYO gebruikt de klinisch geteste kracht van circadiaans licht om je hersenen en lichaam te beïnvloeden. Wees in staat om beter te slapen, meer energie te hebben en welzijn te omarmen. Ontworpen om slechts één keer per dag te worden gedragen, past AYO gemakkelijk in een drukke levensstijl en kan het je helpen een gezonder, gelukkiger en actiever leven te leiden.

Download de goAYO app om alle functies te ontgrendelen. Deze omvatten toegang tot je Circadian Health-score, persoonlijke begeleiding en doelen, tips en trucs en nog veel meer.

Als je de AYOpro niet met de app kunt of wilt gebruiken, kun je de algemene richtlijnen hieronder lezen, die betrekking hebben op typische gebruikssituaties.

Weg met de winterblues

Heb jij geen energie of motivatie? Of merk je dat je in de herfst en winter moeite hebt om ’s ochtends je bed uit te komen?
Je kan te maken hebben met de ‘winterblues’. Als je merkt dat je je lusteloos en somber voelt kan de AYOpro lichttherapiebril uitkomst bieden. Met het nabootsen van het licht van de zon verdwijnen deze symptomen als sneeuw voor de zon.

Advies: neem een AYO-sessie nadat je bent opgestaan en eventueel een extra sessie in de middag.

Verminder vermoeidheid en voel je energieker

De AYOpro lichttherapiebril helpt als je je moe voelt, weinig energie hebt of ’s middags energiedips ervaart.
AYO bootst de gunstige eigenschappen van de zon na. Hier reageert je lichaam positief op (te vergelijken met een zonnige dag). Je voelt je snel energieker en opgewekter.

Advies: Neem een AYO-sessie bij het wakker worden, tijdens een energiedip in de middag of als je voelt dat je energieniveau laag is.

Goed om te weten: gebruik jouw AYOpro niet 1 tot 2 uur voordat je gaat slapen, omdat het licht ervan jouw slaapcyclus kan verstoren.

Verbeter je slaapkwaliteit

Als je moeite hebt om in slaap te vallen en/of doorslaapproblemen ervaart helpt AYOpro jou om je nachtrust te herstellen.

Advies inslaapproblemen: gebruik de AYOpro lichttherapiebril ’s ochtends onmiddellijk na het ontwaken.

Advies doorslaapproblemen: gebruik de AYOpro lichttherapiebril ’s avonds ongeveer 2 uur voordat je gaat slapen. Dit helpt je om je slaapfase te verschuiven.

Verbeter je alertheid en prestaties

Als je je traag voelt en je alertheid en prestaties wilt verbeteren, helpt de AYOpro lichttherapiebril door de productie van het slaaphormoon melatonine te onderdrukken.

Advies: gebruik de AYOpro lichttherapiebril binnen 60 minuten voor de gebeurtenis waarvoor je extra alert wilt zijn.

Goed om te weten: gebruik jouw AYOpro niet 1 tot 2 uur voordat je gaat slapen, omdat het licht ervan jouw slaapcyclus kan verstoren.

Je lichaam ondersteunen tijdens onregelmatige werktijden

Met AYOpro ondersteun je je slaap en energieniveau tijdens wisselende werktijden: voel je fit op het werk en slaperig in bed (en niet andersom)!

Advies: gebruik de AYOpro lichttherapiebril vlak voordat je met je werk begint. Als je tijdens je werk slaperig begint te worden, gebruik je de AYOpro opnieuw tijdens je werkpauze. Vermijd na je werk contact met daglicht – bijvoorbeeld door het dragen van een bril met blauw licht filter – om goed te kunnen slapen.

Hoe vaak moet ik mijn ayopro gebruiken:

Het is raadzaam om elke dag één AYO-sessie in te plannen om de beste resultaten te bereiken. Als je denkt dat een sessie niet het gewenste resultaat geeft, aarzel dan niet om twee opeenvolgende sessies te houden.

Een typische AYO-sessie duurt 30 minuten. Als je de duur van de sessie wilt wijzigen, kun je dat doen via de goAYO-app op het tabblad Instellingen.

Het wordt niet aanbevolen om de AYOpro meer dan twee sessies per dag te gebruiken, aangezien de efficiëntie van de sessies na 60 minuten afneemt.

Wanneer begin ik de resultaten te ervaren:

Sommige gebruikers ervaren positieve effecten, zoals meer energie en een verhoogde alertheid, al na het eerste gebruik. Voor anderen kan merkbare verbetering zichtbaar worden binnen één tot vier weken dagelijks gebruik, mede afhankelijk van het gewenste doel.

VEILIGHEIDSINSTRUCTIE

LEES ALLE INSTRUCTIES, WAARSCHUWINGEN EN VOORZORGSMAATREGELEN GOED DOOR VOORDAT JE HET AYO-APPARAAT GEBRUIKT!

 AYO is een geavanceerde draagbare technologie die gebruikers een draagbare lichtervaring biedt. AYO is geen medisch hulpmiddel en is niet bedoeld om een ziekte of medische aandoening te genezen, behandelen of diagnosticeren. Het effect van AYO’s technologie kan variëren, afhankelijk van de individuele toepassing en de gebruiksduur. Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen die in de productinformatie worden vermeld, vormen geen medisch advies en kunnen het raadplegen van een arts niet vervangen. We raden u aan medisch advies in te winnen voordat u de technologie van AYO gebruikt, als u niet zeker bent van de mogelijke interactie met medicijnen, medische aandoeningen of ziektes.

De AYO-technologie moet worden gebruikt in strikte overeenstemming met de instructies, waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen in de productdoos.

 Als u dit niet doet, kan dit leiden tot letsel of schade.

WAARSCHUWINGEN

Kinderen jonger dan 4 jaar moeten ten allen tijden uit de buurt van het AYO-apparaat worden gehouden.

De AYO-technologie wordt niet aanbevolen voor gebruik door:

 • Kinderen onder de 18 jaar;
 • Personen met lichtgevoeligheid, epilepsie of een voorgeschiedenis van epileptische aanvallen;
 • Personen met verminderde fysieke, zintuiglijke of mentale vermogens, of door personen met onvoldoende ervaring en/of kennis om een dergelijk apparaat te bedienen.

Raadpleeg een arts voordat u de AYO-technologie gebruikt:

 • Als u lijdt aan een bipolaire stoornis (manische depressie), SAD (seizoensgebonden affectieve stoornis) of als u in de familie een oogziekte heeft gehad.
 • Als u een oogziekte heeft (glaucoom, retinitis of retinopathie, of maculaire degeneratie)
 • Als u foto-sensibiliserende medicijnen gebruikt, aangezien licht de effectiviteit van sommige medicijnen kan veranderen (bijv. antibiotica, antihistaminica, geneesmiddelen voor chemotherapie, hart-, diabetes- en huidmedicatie, enz.).

STOP MET HET GEBRUIK VAN HET AYO-APPARAAT

STOP MET HET GEBRUIKEN VAN HET AYO apparaat, als u enig ongemak ervaart, zoals hoofdpijn, droge mond, vermoeide ogen, misselijkheid of hyperactiviteit. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen mild en van voorbijgaande aard, dus u kunt het apparaat binnen een paar dagen proberen te gebruiken of contact opnemen met de fabrikant.

Zoals bij elke intense lichtbron, staar NIET rechtstreeks in de lichtbron zelf. GEBRUIK NIET buiten de aanbevolen tijd per dag of buiten de aanbevolen tijdsperiode die door je arts is geadviseerd; dit kan leiden tot hoofdpijn, misselijkheid, vermoeide ogen, hyperactiviteit of moeilijk in slaap vallen.

Laad het AYO-apparaat NIET op met iets anders dan de meegeleverde oplaadkabel. Gebruik nooit beschadigde of versleten snoeren of stekkers, aangezien dit elektrische schokken, brandwonden en/of brand tot gevolg kan hebben.

NIET GEBRUIKEN, als het AYO-apparaat beschadigd is of op enigerlei wijze niet goed werkt, neem dan contact op met de verkoper voor hulp.

Stel het AYO-apparaat NIET bloot aan hoge temperaturen of direct zonlicht en GEBRUIK NIET in de buurt van warmtebronnen en apparaten. Gebruik het apparaat nooit in de buurt van open vuur. De AYO-wearable heeft een interne oplaadbare batterij en batterijen kunnen soms oververhit raken, waardoor brand of barsten kan ontstaan.

Houd het AYO-apparaat droog. Opslagruimten moeten droog zijn. NIET onderdompelen in of blootstellen aan water of vocht (bijv. niet gebruiken in bad, zwembad, enz.).

GEBRUIK NIET in situaties waarin het licht of de elektrische stimulatie je vermogen om essentiële taken uit te voeren in gevaar kan brengen of u of andere personen een risico op letsel kan opleveren, zoals het besturen van een voertuig of het bedienen van machines.

Wijzig of open het AYO-apparaat NIET. Het wijzigen van een kenmerk van het oorspronkelijke ontwerp (mechanica, elektronica, software, enz.) kan leiden tot storingen, verlies van functionaliteit en zelfs tot een gevaar voor de productveiligheid. Elke wijziging van het AYO-apparaat leidt tot volledig verlies van garantie en verantwoordelijkheid door de fabrikant.

WAARSCHUWINGEN

Laat het AYO-apparaat ten minste 1 uur rusten nadat het van een koude naar een warme omgeving is verplaatst om het risico op condensatie van water in het apparaat te verkleinen.

Vermijd het uitoefenen van mechanische spanning op de wearable, zoals het spannen of buigen van de armen van het apparaat of het uitoefenen van enige vorm van statische kracht.

Gebruik het AYO-apparaat NIET over de borst, nek of rond de mond.

Gebruik het AYO-apparaat NIET tijdens het dragen van een bril met fotochromatische of getinte glazen. Voorkom dat het AYO-apparaat in contact komt met chemicaliën (zoals haarlak). Reinig door af te vegen met een droge doek, vermijd het licht-genererende gebied.

Het AYO-apparaat is bedoeld om door slechts één persoon te worden gebruikt. Als u het apparaat desondanks met iemand deelt, let dan op de hygiëne van de poten van het AYO-apparaat.

De fabrikant geeft geen en wijst alle garanties van welke aard dan ook af, expliciet of impliciet, mondeling of schriftelijk, of wettelijk met betrekking tot de AYO-technologie en het apparaat, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel of met betrekking tot producteffectiviteit, efficiëntie, prestatie en verbetering. Voor zover maximaal toegestaan door de toepasselijke wetgeving is de fabrikant niet aansprakelijk voor enige directe, indirecte, incidentele, punitieve of gevolgschade of verlies (inclusief winst- of bedrijfsverlies) die voortvloeit uit of verband houdt met de verkoop, het gebruik, misbruik of defecten van de AYO-technologie en het apparaat op grond van enige juridische theorie, hetzij in het kader van contractbreuk, onrechtmatige daad (inclusief aansprakelijkheid bij nalatigheid), strikte aansprakelijkheid of anderszins, ongeacht of dergelijk verlies of dergelijke schade redelijkerwijs te voorzien was, en in geen geval zal de aansprakelijkheid de oorspronkelijke aankoopprijs van het apparaat overschrijden. Als een voorwaarde onder deze clausule als onwettig of niet-afdwingbaar wordt beschouwd, wordt een vervangende voorwaarde geacht te zijn ingevoegd die niet onwettig is en die het best de betekenis van de ongeldige voorwaarde weergeeft, en de wettigheid of afdwingbaarheid van de overige voorwaarden zal niet worden aangetast of aangetast. Sommige rechtsgebieden staan uitsluiting of beperking van impliciete garanties of beperking van aansprakelijkheid voor incidentele of gevolgschade niet toe, dus de bovenstaande beperkingen of uitsluitingen zijn mogelijk niet van toepassing in die rechtsgebieden. Een vervangende term wordt geacht te zijn ingevoegd die niet onwettig is en de betekenis van de ongeldige term het best weergeeft, en de wettigheid of afdwingbaarheid van de overige voorwaarden zal niet worden aangetast of aangetast. Sommige rechtsgebieden staan uitsluiting of beperking van impliciete garanties of beperking van aansprakelijkheid voor incidentele of gevolgschade niet toe, dus de bovenstaande beperkingen of uitsluitingen zijn mogelijk niet van toepassing in die rechtsgebieden. Een vervangende term wordt geacht te zijn ingevoegd die niet onwettig is en de betekenis van de ongeldige term het best weergeeft, en de wettigheid of afdwingbaarheid van de overige voorwaarden zal niet worden aangetast of aangetast. Sommige rechtsgebieden staan uitsluiting of beperking van impliciete garanties of beperking van aansprakelijkheid voor incidentele of gevolgschade niet toe, dus de bovenstaande beperkingen of uitsluitingen zijn mogelijk niet van toepassing in die rechtsgebieden.

ONDERHOUD EN GARANTIE

Laat al het onderhoud aan het AYO-apparaat over aan gekwalificeerd onderhoudspersoneel. Onderhoud is vereist wanneer het AYO-apparaat op enigerlei wijze is beschadigd, zoals:

 • Als het apparaat is blootgesteld aan regen of vocht;
 • Als het apparaat niet normaal werkt wanneer de bedieningsinstructies worden gevolgd;
 • Als het apparaat is gevallen of de behuizing is beschadigd.
 • De fabrikant garandeert de veiligheid, betrouwbaarheid en prestaties van dit apparaat alleen onder de volgende voorwaarden:

Installatie, uitbreiding, aanpassing, wijziging of reparatie worden uitgevoerd door de fabrikant of door bevoegd personeel;

 • Het apparaat wordt strikt in overeenstemming met de gebruiksaanwijzing gebruikt.

Om je garantie geldig te laten zijn, moet het AYO-apparaat altijd worden bewaard wanneer het niet wordt gebruikt in de AYO-hoes om het te beschermen tegen hitte, vochtigheid en onbedoeld breken.

VEILIGHEID EN NALEVING

Hierbij bevestigen wij dat de hierboven beschreven producten voldoen aan de volgende richtlijnen:

EUROPA
CE EMC EN 55014, EN 61000-4-3 AYOpro is geclassificeerd als een apparaat dat veilig is voor de ogen in overeenstemming met de internationale norm IEC 62471.
Richtlijn 2014/30/EU (EMC)
EN 55014-1:2006 +A2:2011
EN 55014-2:2015
Richtlijn 2011/65/EU (RoHS)
IEC 62321:2008
IEC 62321-3-1:2013
IEC 62321-4:2013
IEC 62321-5:2013

RADIO-APPARATUUR RICHTLIJN 2014/53/EUEN 62479:2010
EN 300328:2015
EN 301489-1:2011
EN 301489-17:2012

De hierboven beschreven producten voldoen aan de RoHS-richtlijn 2011/65/EU van het Europees Parlement en de Raad van 08/06/2011 betreffende beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparaten.

USA
FCC Titel 47, Hoofdstuk 1, Deel 15, Klasse B FCC VOC:
47 CFR DEEL 15 OCT, 2016, Klasse B ANSI C 63.4:2014

CANADA
Industrie Canada (IC):
ICES-003 uitgave 6, januari 2016, klasse B ANSI C63.4:2014

Terwijl het product evolueert en zich uitbreidt naar nieuwe markten, wordt de huidige lijst met certificeringen die AYOpro heeft behaald voortdurend uitgebreid. Voor een volledige lijst van certificeringen verwijzen wij u naar onze website: goayo.com.

RECYCLEN

Dit apparaat voldoet aan de richtlijn:2012/19/EU AEEA. Het AYO-apparaat mag niet met het huisvuil worden weggegooid, maar moet worden gerecycled bij de daarvoor bestemde inzamelpunten voor elektrische en elektronische apparatuur/afval.

Dit product is mogelijk niet in alle landen wereldwijd verkrijgbaar. Het is mogelijk niet goedgekeurd of op de markt goedgekeurd door relevante regelgevende overheidsinstanties in elk land waar het wordt gebruikt.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Maat:
• AYO-wearable: 155 x 65 x 23 mm (6,1 x 2,6 x 0,9 inch), one-size-fits-all
• AYO-hoes: 173 x 80 x 65 mm (6,8 x 3,1 x 2,6 inch)Gewicht:
• AYO-wearable: 35 gram (1,2 ounces)
• AYO-hoes: 180 gram (6,3 ounces)Verlichtingsoplossing:
• 4 Light-emitting diodes (LED’s), AYO-lichtdiffusortechnologie 


Licht eigenschappen:
• Dominante golflengte Ca. 470nm +- 2nm
• UV- en IR-vrij licht
• Halve piek bandbreedte 22nm
• Typische straling Ca. 250 qW/cm2Lichtpuls:

• 1.000 HzNuttige levensduur
:
• > 10.000 uur

Accu:
 AYO-wearable: geïntegreerde oplaadbare Li-ion-polymeerbatterij, 3,7 V, 110 mAh
•AYO-hoes: geïntegreerde oplaadbare Li-ion-polymeerbatterij, 3,7 V, 500 mAhBatterijduur:
• AYO-wearable: tot 150 minuten / 5 sessies
• AYO-hoes: tot 450 minuten / 15 sessies

 Oplaadtijd (0% tot 100% capaciteit): Ca. 6 uur
 


Omgevings- (werk)temperatuur


• Temperatuur: 0 – 40C (32 – 104F)

JURIDISCHE OPMERKING

Copyright 2021 Novalogy Inc. 
AYO is een handelsmerk van Novalogy Ltd. 
goayo.com is eigendom van Novalogy Inc.

Novalogy Inc.
340 S LEMON AVE #8535

WALNUT, CA 91789

VERENIGDE STATEN

info@goayo.com

De informatie in dit document kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties voor producten en diensten van Novalogy worden uiteengezet in de uitdrukkelijke garantieverklaringen bij dergelijke producten en diensten. 
Niets hierin mag worden opgevat als een aanvullende garantie. Novalogy is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of weglatingen in dit document.

Eerste editie:
September 2021

Gefabriceerd voor Novalogy Inc. 340 S Lemon Ave #8535, Walnut, CA 91789, Verenigde Staten

Alle rechten voorbehouden 2021 Novalogy Inc.
Ontworpen in Duitsland
Gemaakt in China