GEGARANDEERD RESULTAAT: NIET GOED IS GELD TERUG (60 DAGEN)

LENTE-ACTIE: T/M 18 JULI € 119,- VOORDEEL

GEGARANDEERD RESULTAAT: NIET GOED IS GELD TERUG (60 DAGEN)

LENTE-ACTIE: T/M 18 JULI € 119,- VOORDEEL

Rood licht therapie voor de ogen: hoe werkt het en hoe pas je het toe? 


De gezondheid van onze ogen is iets wat we vaak voor lief nemen, tot het moment dat we merken dat ons zicht misschien niet meer is wat het geweest is. We spenderen uren voor schermen, en zijn blootgesteld aan allerlei vormen van licht, zonder echt stil te staan bij de impact ervan. Maar wat als we deze relatie met licht kunnen herdefiniëren en gebruiken voor onze visuele gezondheid?

De AYO+ – de nieuwste en meest innovatieve lichttherapiebril van AYO – beschikt over een zogenoemde functie met ‘rood licht’ (670 nm).

Wat is rood licht therapie?

Rood licht therapie, ook bekend als fotobiomodulatie, hanteert golflengtes van rood licht om cellulaire energieproductie en herstel te stimuleren. Dit type licht dringt door tot diep in de weefsels zonder dat het schade berokkent, wat het bijzonder interessant maakt voor medische en cosmetische behandelingen.

De kracht van licht voor de ogen

De ogen zijn een uniek orgaan, heel gevoelig en altijd blootgesteld aan licht. Uit onderzoek blijkt dat rood licht bepaalde celtypen in de ogen kan stimuleren die cruciaal zijn voor het behoud van een goed gezichtsvermogen.

Voordelen van rood licht therapie voor ogen

  • Verbetering van het visuele contrast: door de mitochondriale functie in de retinale cellen te versterken, kan rood licht helpen het visuele contrast te verbeteren.
  • Ondersteuning bij vermoeide ogen: in een wereld waar schermtijd domineert, kan rood licht een oplossing bieden voor vermoeide ogen.
  • Vertraging van leeftijdsgerelateerde visuele achteruitgang: hoewel verdere studies nodig zijn, wijzen enkele onderzoeken op het potentieel van rood licht om leeftijdsgebonden oogaandoeningen te vertragen.

Hoe werkt rood licht therapie?

Rood licht therapie maakt gebruik van specifieke apparaten, zoals led-panelen of -brillen, die veilige, geconcentreerde golflengtes van licht afgeven. Deze therapie kan thuis of in een klinische omgeving plaatsvinden.

De AYO+ lichttherapiebril beschikt over een ingebouwde functie met rood licht, waarbij voor de meest optimale golflengte (670nm) is gekozen.

Wie kan baat hebben bij rood licht therapie?

Als je last hebt van vermoeidheid in de ogen, moeilijkheden met het zien in lage lichtomstandigheden, of je jezorgen maakt over leeftijdsgebonden zichtproblemen, dan kun je mogelijk baat hebben bij rood licht therapie. Onthoud hierbij dat rood licht therapie voor de ogen ondanks de veelbelovende voordelen geen wondermiddel is en het beste werkt als onderdeel van een algehele gezonde levensstijl en oogzorgroutine.