AYOlite:

gebruikers­handleiding

Korte introductie

Deze beknopte snelstartgids helpt je stap voor stap op weg om jouw AYO snel en probleemloos in te stellen en te gebruiken!
Neem even de tijd om er zeker van te zijn dat je de volgende alle artikelen hebt ontvangen:

AYOlite ‘wearable’

 1. Hoogwaardig, compact en opvouwbaar frame
 2. Lichttherapie elementen
 3. Verstelbaar neusstuk
 4. Oplaadbare batterij met lange levensduur

AYOlite: juiste positie

AYOlite en brillen op sterkte

AYOlite is zo ontworpen dat deze gecombineerd kan worden met jouw bril op sterkte. De lichttherapiebril kan simpelweg op de bril of sterkte geplaatst worden.

Om de AYOlite lichttherapiebril te bevestigen, kun je het flexibele neusstuk het beste horizontaal buigen. Wees gerust, de flexibele neusbrug kan teruggebogen worden naar zijn oorspronkelijke positie.

Goed om te weten: het gebruik van een bril op sterkte kan de lichtverspreiding van de AYO verstoren, waardoor AYO minder effectief wordt. Voor het beste resultaat gebruik je de AYO zonder bril op sterkte.

AYOlite inschakelen

 1. Open de pootjes van de AYOlite lichttherapiebril om deze te ACTIVEREN.
 2. De verlichting zal direct aan gaan.
 3. Eenmaal AAN, zal de AYOlite 20 minuten lang een lichtsessie geven. Hierna wordt de AYOlite automatisch uitgeschakeld.
 4. Wil je nog een sessie? Sluit de AYOlite (eerst het rechterpootje inklappen) en open de lichttherapiebril daarna opnieuw.

Goed om te weten: In de eerste 5 tot 10 seconden zal de verlichting langzaam in intensiteit toenemen, om je ogen de tijd te geven om aan het blauw-turquoise licht te wennen.

AYOlite uitschakelen

 1. Wil je de AYOlite lichttherapiebril uitschakelen? Klap de pootjes van de bril naar binnen. Hierdoor wordt de AYOlite uitgeschakeld.Goed om te weten: AYOlite stopt automatisch na een sessie van 20 minuten. Om ervoor te zorgen dat het apparaat volledig is uitgeschakeld, moeten de pootjes volledig ingeklapt zijn. 
 2. Zorg ervoor dat je altijd eerst het RECHTER-pootje sluit en daarna het LINKER-pootje.
 3. Als je de AYOlite niet gebruikt, is het raadzaam om de lichttherapiebril in het meegeleverde reisetui te bewaren.

AYOlite in/uit het reisetui

 1. Open het reisetui met de ritssluiting. 
 2. Plaats de AYOlite lichttherapiebril in de hoes en leg deze plat op het frame met het lichtprisma naar beneden gericht. 
 3. Sluit het reisetui met de ritssluiting. 

AYOlite opladen

Jouw AYOlite is direct gereed voor gebruik. Om een langere levensduur van de batterij te garanderen, adviseren wij om de AYOlite voor het eerste gebruik 3 uur op te laden.

1. Om de AYOlite lichttherapiebril op te laden, plaats je deze met de pootjes gesloten op een vlakke oppervlakte. LET OP: sluit eerst het rechterpootje en dan het linkerpootje. Met open pootjes en brandend licht kan de AYOlite niet opladen. 

2. Zorg ervoor dat het LINKER pootje met de oplaadpoort aan de buitenkant zichtbaar is.

3. Sluit de USB-oplader aan op het linkpootje van de AYOlite lichttherapiebril. De interne magneet plaatst de oplader in de juiste positie.

Goed om te weten: zorg ervoor dat je de oplader correct hebt aangesloten, zodat de ronde pin in de ronde opening zit en de driehoekige pin in de driehoekige opening.

4. Wacht 3 uur totdat het apparaat volledig is opgeladen.

Denk eraan om de USB-oplader in het reisetui te bewaren wanneer deze niet wordt gebruikt. Dit om verlies of beschadiging te voorkomen.

Indicatie (bijna) lege batterij

 1. De AYOlite lichttherapiebril knippert 5 keer om aan te geven dat de batterij bijna leeg is en wordt automatisch uitgeschakeld wanneer het batterijniveau kritiek wordt.
 2. Als de batterijstatus laag is, laad je jouw AYOlite lichttherapiebril op voordat je hem verder gebruikt.
  Raadpleeg pagina 8 van deze handleiding voor instructies over het opladen van jouw AYO.
 3. Het is raadzaam om jouw AYOlite lichttherapiebril tenminste één keer per week op te laden voor optimale prestaties. Dit geeft de batterij van jouw AYOlite lichttherapiebril een langere levensduur.
  De AYOlite lichttherapiebril kan maximaal 8 sessies gebruikt worden, voordat deze volledig moet worden opgeladen. Veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

AYOlite is klinisch getest en gebruikt de eigenschappen van blauw-turquoise licht om de nachtrust, het energieniveau en de stemming een krachtige boost te geven.

AYOlite is ontworpen om slechts 20 minuten per dag te worden gedragen en is makkelijk in te passen in een drukke levensstijl. De AYOlite lichttherapiebril helpt je om een gelukkigere, gezondere en actievere versie van jezelf te zijn.

Lees hieronder hoe je het meeste uit jouw AYO kunt halen.

Weg met de winterblues

Heb jij geen energie of motivatie? Of merk je dat je in de herfst en winter moeite hebt om ’s ochtends je bed uit te komen?
Je kan te maken hebben met de ‘winterblues’. Als je merkt dat je je lusteloos en somber voelt kan de AYOlite lichttherapiebril uitkomst bieden. Met het nabootsen van het licht van de zon verdwijnen deze symptomen als sneeuw voor de zon.

Advies: neem een AYO-sessie nadat je bent opgestaan en eventueel een extra sessie in de middag.

Verminder vermoeidheid en voel je energieker

De AYOlite lichttherapiebril helpt als je je moe voelt, weinig energie hebt of ’s middags energiedips ervaart.
AYO bootst de gunstige eigenschappen van de zon na. Hier reageert je lichaam positief op (te vergelijken met een zonnige dag). Je voelt je snel energieker en opgewekter.

Advies: Neem een AYO-sessie bij het wakker worden, tijdens een energiedip in de middag of als je voelt dat je energieniveau laag is.

Goed om te weten: gebruik jouw AYOlite niet 1 tot 2 uur voordat je gaat slapen, omdat het licht ervan jouw slaapcyclus kan verstoren.

Verbeter je slaapkwaliteit

Als je moeite hebt om in slaap te vallen en/of doorslaapproblemen ervaart helpt AYOlite jou om je nachtrust te herstellen.

Advies inslaapproblemen: gebruik de AYOlite lichttherapiebril ’s ochtends onmiddellijk na het ontwaken.

Advies doorslaapproblemen: gebruik de AYOlite lichttherapiebril ’s avonds ongeveer 2 uur voordat je gaat slapen. Dit helpt je om je slaapfase te verschuiven.

Verbeter je alertheid en prestaties

Als je je traag voelt en je alertheid en prestaties wilt verbeteren, helpt de AYOlite lichttherapiebril door de productie van het slaaphormoon melatonine te onderdrukken.

Advies: gebruik de AYOlite lichttherapiebril binnen 60 minuten voor de gebeurtenis waarvoor je extra alert wilt zijn.

Goed om te weten: gebruik jouw AYOlite niet 1 tot 2 uur voordat je gaat slapen, omdat het licht ervan jouw slaapcyclus kan verstoren.

Je lichaam ondersteunen bij onregelmatige werktijden

Met AYOlite ondersteun je je slaap en energieniveau tijdens wisselende werktijden: voel je fit op het werk en slaperig in bed (en niet andersom)!

Advies: gebruik de AYOlite lichttherapiebril vlak voordat je met je werk begint. Als je tijdens je werk slaperig begint te worden, gebruik je de AYOlite opnieuw tijdens je werkpauze. Vermijd na je werk contact met daglicht – bijvoorbeeld door het dragen van een bril met blauw licht filter – om goed te kunnen slapen.

Hoe vaak moet je de AYOlite gebruiken?

Wij adviseren je om elke dag op hetzelfde tijdstip één AYO-sessie te plannen om de beste resultaten te bereiken. Voor een sterker effect is het mogelijk om twee opeenvolgende sessies na elkaar te houden.

Goed om te weten: een AYO-sessie duurt 20 minuten. Om een gewenste sessie van 40 minuten te bereiken,
kun je de AYOlite lichttherapiebril eenvoudig dichtklappen en weer openklappen om zo nog een sessie van 20 minuten te starten.

Goed om te weten: het wordt niet aanbevolen om de AYOlite lichttherapiebril meer dan drie sessies per dag te gebruiken. Na 60 minuten neemt het gewenste effect van een sessie af.

Wanneer merk ik het effect van AYOlite?

Veel gebruikers ervaren de positieve effecten, zoals een verhoogd energieniveau en een verhoogde alertheid, al na het eerste gebruik.
Voor anderen kan verbetering na één tot vier weken dagelijks gebruik merkbaar zijn. Dit is mede afhankelijk van het gewenste doel.

Veiligheidsinstructie

LEES ALLE INSTRUCTIES, WAARSCHUWINGEN EN VOORZORGSMAATREGELEN VOORDAT JE JOUW AYOlite LICHTHERAPIEBRIL GEBRUIKT.

 

 • AYOlite is geen medisch apparaat en is niet bedoeld om een ziekte of medische aandoening te genezen, te behandelen of te diagnosticeren.
 • Het effect van de technologie van AYOlite kan variëren, afhankelijk van de individuele toepassing en de gebruiksduur.
 • Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen in de productinformatie vormen geen medisch advies. Raadpleeg voor medisch advies altijd een dokter.
 • We raden je aan medisch advies in te winnen voordat je de technologie van AYO gebruikt, als je niet zeker bent van de interactie met medicijnen, medische aandoeningen of ziekten.
 • De AYO-technologie moet worden gebruikt in strikte overeenstemming met de instructies, waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen welke staan weergegeven in deze gebruikershandleiding.

Waarschuwingen

Kinderen jonger dan 4 jaar moeten ten allen tijde uit de buurt van het AYO-apparaat worden gehouden.

De AYO-technologie wordt niet aanbevolen voor gebruik door:

 • Personen onder de 18 jaar;
 • Personen met lichtgevoeligheid, epilepsie of een voorgeschiedenis van toevallen;
 • Personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens, of door personen met onvoldoende ervaring en/of kennis om een dergelijk apparaat te bedienen.

 Raadpleeg een arts voordat je de AYO-technologie gebruikt:

 • Als je lijdt aan een bipolaire stoornis (manische depressie), SAD (seizoensgebonden affectieve stoornis) of als je in het verleden last hebt gehad van ziekte in de familie.
 • Als je een oogziekte hebt (glaucoom, retinitis of retinopathie, of maculaire degeneratie).
 • Als je fotosensibiliserende medicijnen gebruikt, omdat licht de effectiviteit van sommige medicijnen kan veranderen (bijv. antibiotica, antihistaminica, geneesmiddelen voor chemotherapie, hart-, diabetes- en huidmedicatie, enz.).

Wanneer stoppen met het gebruik van AYOlite?

STOP MET HET GEBRUIK VAN HET AYO-apparaat als je enig ongemak ervaart, zoals hoofdpijn, een droge mond, vermoeide ogen, misselijkheid of hyperactiviteit. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen mild en van voorbijgaande aard, dus je kunt proberen het apparaat na een paar dagen nog eens te gebruiken of neem contact op met de fabrikant.
Zoals bij elke intense lichtbron, kijk NIET rechtstreeks in de lichtbron zelf.

GEBRUIK AYO NIET langer dan de aanbevolen tijd per dag of buiten de aanbevolen tijd die door je arts wordt geadviseerd; dit kan leiden tot hoofdpijn, misselijkheid, vermoeide ogen, hyperactiviteit of moeilijk in slaap vallen.
Laad het AYO-apparaat NIET op met iets anders dan de meegeleverde oplaadkabel. Gebruik nooit beschadigde of versleten snoeren of stekkers, aangezien dit kan leiden tot elektrische schokken, brandwonden en/of brand.

NIET GEBRUIKEN als het AYO-apparaat beschadigd is of op enigerlei wijze niet goed werkt. Neem contact op met de verkoper voor hulp.

Stel het AYO-apparaat NIET bloot aan hoge temperaturen of direct zonlicht en GEBRUIK het apparaat NIET in de buurt van warmtebronnen en apparaten. Gebruik het apparaat nooit in de buurt van open vuur. De AYOlite lichttherapiebril heeft een interne oplaadbare batterij en batterijen kunnen soms oververhit raken, of brand of barsten veroorzaken.

Houd het AYO-apparaat droog. De opslagruimten moeten droog zijn.

NIET onderdompelen in of blootstellen aan water of vocht (bijv. niet gebruiken in bad, zwembad, etc.).

NIET GEBRUIKEN in situaties waarbij het licht of de elektrische stimulatie uw vermogen om essentiële prestaties te leveren in gevaar kunnen brengen of taken uitvoeren die, of u of andere personen, het risico op letsel geven, zoals het besturen van een voertuig of het bedienen van machines.

Open of wijzig het AYO-apparaat NIET. Het wijzigen van een kenmerk van het oorspronkelijke ontwerp (mechanica, elektronica, software, enz.) kan leiden tot defecten, verlies van functionaliteit en zelfs de productveiligheid in gevaar brengen. Elke wijziging van het AYO-apparaat leidt tot volledig verlies van garantie en verantwoordelijkheid door de fabrikant.

  Voorzorgsmaatregelen

  Laat de AYOlite lichttherapiebril minstens 1 uur rusten nadat het van een koude naar een warme omgeving is verplaatst, om het risico op watercondensatie in het apparaat te verkleinen.

  Oefen geen mechanische belasting uit op de AYOlite lichttherapiebril, zoals het belasten of buigen van de pootjes van de AYOlite lichttherapiebril of het aanbrengen van een soort van statische kracht.

  GEBRUIK het AYO-apparaat NIET over de borst, nek of rond de mond.

  GEBRUIK het AYO-apparaat NIET terwijl u een bril draagt met een meekleurende of getinte bril. Voorkom dat het AYO-apparaat in contact komt met chemicaliën (zoals haarlak). Maak schoon door af te vegen met een droge doek, vermijd het gebied met de AYO verlichting.

   De fabrikant geeft geen enkele garantie en wijst alle garanties af, hetzij expliciet of impliciet, mondeling of schriftelijk, of wettelijk met betrekking tot de AYO-technologie en het apparaat, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel of gerelateerd aan de producteffectiviteit, efficiëntie, prestatie en verbetering. Voor zover maximaal toegestaan ​​door de toepasselijke wetgeving, is de de fabrikant niet aansprakelijk voor enige directe, indirecte, incidentele, punitieve of gevolgschade of verlies (inclusief enig verlies van winst of zaken) die voortvloeien uit of verband houden met de verkoop, het gebruik, misbruik of enige defecten van de AYO-technologie en het apparaat onder enige juridische theorie, hetzij onder contractbreuk, onrechtmatige daad (inclusief aansprakelijkheid wegens nalatigheid), risicoaansprakelijkheid of anderszins, ongeacht of dergelijk verlies of schade was redelijkerwijs te voorzien en in geen geval zal de aansprakelijkheid hoger zijn dan de oorspronkelijke aankoopprijs van het apparaat. Als een term onder deze clausule als onwettig of niet-afdwingbaar wordt beschouwd, wordt een vervangende term geacht te zijn ingevoegd die niet onwettig het beste de betekenis weerspiegelt van de ongeldige term en de wettigheid of afdwingbaarheid van de overige voorwaarden niet wordt aangetast. In sommige rechtsgebieden is uitsluiting of beperking van impliciete garanties of beperking van aansprakelijkheid voor incidentele of gevolgschade schade, dus de bovenstaande beperkingen of uitsluitingen zijn mogelijk niet van toepassing in die rechtsgebieden.

    Onderhoud en garantie

    Laat al het onderhoud aan het AYO-apparaat over aan gekwalificeerd onderhoudspersoneel.

     Onderhoud is vereist wanneer het AYO-apparaat op enigerlei wijze is beschadigd:

    • Als het apparaat is blootgesteld aan regen of vocht;
    • Als het apparaat niet normaal werkt wanneer de bedieningsinstructies worden opgevolgd;
    • Als het apparaat is gevallen of de behuizing is beschadigd.

    De fabrikant garandeert de veiligheid, betrouwbaarheid en prestaties van dit apparaat alleen onder de volgende voorwaarden:

    • Installatie, uitbreiding, aanpassing, modificatie of reparatie worden uitgevoerd door de fabrikant of door geautoriseerd personeel;
    • Het apparaat wordt strikt volgens de bedieningsinstructies gebruikt. 

    Om de garantie geldig te laten zijn, moet het AYO-apparaat altijd worden opgeborgen in de reisetui wanneer het niet wordt gebruikt, ter bescherming tegen hitte, vochtigheid en onbedoelde breuk.

    Veiligheid en compliance

    Hiermee bevestigen we dat het hierboven beschreven product voldoet aan de volgende richtlijnen:

    EUROPA
    CE EMC EN 55014, EN 61000-4-3
    De AYOlite lichttherapiebril is geclassificeerd als een apparaat dat veilig is voor de ogen in overeenstemming met de internationale norm IEC 62471.
    Richtlijn 2014/30 / EU (EMC)
    EN 55014-1: 2006 + A2: 2011
    EN 55014-2: 2015
    Richtlijn 2011/65 / EU (RoHS)
    IEC 62321: 2008
    IEC 62321-3-1: 2013
    IEC 62321-4: 2013
    IEC 62321-5: 2013

    Richtlijn radioapparatuur 2014/53 / EU
    EN 62479: 2010
    EN 300328: 2015
    EN 301489-1: 2011
    EN 301489-17: 2012
    De hierboven beschreven producten voldoen aan de RoHS-richtlijn 2011/65 / EU van het Europees Parlement en de Raad
    vanaf 08/06/2011 betreffende beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparaten.

    US
    FCC Titel 47, Hoofdstuk 1, Deel 15, Klasse B
    FCC VOC:
    47 CFR DEEL 15 OKT, 2016, Klasse B
    ANSI C 63.4: 2014

    CANADA
    Industry Canada (IC):
    ICES-003 uitgave 6, januari 2016, klasse B ANSI C63.4: 2014
    Aangezien het product zich ontwikkelt en zich uitbreidt naar nieuwe markten, is de huidige lijst met certificeringen die AYOlite heeft behaald, continu aan het uitbreiden. Raadpleeg onze website www.goayo.com voor een volledige lijst met certificeringen.

    Recycling

    Dit apparaat voldoet aan richtlijn 2012/19 / EU WEEE. Het AYO-apparaat mag niet bij het huisvuil worden gegooid, maar liever gerecycled bij geschikte inzamelpunten voor elektrische en elektronische apparatuur/afval. Dit product is mogelijk niet in alle landen wereldwijd verkrijgbaar. Het kan zijn dat het geen goedkeuring of marktklaring heeft gekregen door relevante regelgevende overheidsinstanties in elk land waarin het wordt gebruikt.

    Technische specificaties

    Formaat

    AYO wearable: 155 x 65 x 23 mm (6.1 x 26 x 0.9 in), one size fits all

    AYO case: 173 x 80 x 65 mm (6.8 x 3.1 x 2.6 in) 

    Gewicht

    AYO wearable: 35 grams (1.2 ounces)

    AYO case: 57 grams (2 ounces)

    Technologie

    4 Light-emitting diodes (LEDs), light diffuser technology

    Licht eigenschappen

    Dominant wavelenghth Approx. 470nm ±2nm

    UV and IR Free light Half peak bandwidth 22nm

    Typically Irradiance (100% intensity) Approx. 150 µW/cm2 

    Puls

    1,000Hz (Duty Cycle, D=25-100%)

    Levensduur

    >10,000 hours

    Batterij

    Integrated Rechargeable Li-ion polymer battery, 3.7V, 110mAh

    Batterijduur

    Up to 160 minutes / 8 sessions

    Recharging time (0% to 100% capacity): Approx. 3 hours

    Temperatuur

    Temperature: 0 – 40°C (32 – 104F)

    Wettelijke opmerking

    © Auteursrecht 2020 Novalogy Inc.
    AYO is een handelsmerk van Novalogy Ltd.
    www.goayo.com is eigendom van Novalogy Inc.
    Novalogy Inc.
    340 S CITROEN AVE # 8535
    WALNOOT, CA 91789
    VERENIGDE STATEN
    info@goayo.com

    De informatie in dit document kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties voor Novalogy-producten en -services zijn uiteengezet in de uitdrukkelijke garantieverklaringen bij dergelijke producten en diensten. Niets in dit document mag worden opgevat als die een aanvullende garantie vormen. Novalogy is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of weglatingen in dit document. In geval van discrepanties tussen de betekenis van vertaalde versies van deze handleiding, prevaleert de betekenis van de Engelse taalversie.

    Eerste editie:
Augustus 2020