GEGARANDEERD RESULTAAT: NIET GOED IS GELD TERUG (60 DAGEN)

LENTE-ACTIE: T/M 30 MEI € 119,- VOORDEEL

GEGARANDEERD RESULTAAT: NIET GOED IS GELD TERUG (60 DAGEN)

LENTE-ACTIE: T/M 30 MEI € 119,- VOORDEEL

Medisana DG 100 daglichtbril: een eerlijke vergelijking met AYO (en de laagste prijs)

De Medisana DG 100 daglichtbril is een populaire keuze als het om lichttherapie gaat. En dat is niet zonder reden. De prijs is relatief laag en gebruikers hebben – in tegenstelling tot bij het gebruik van een daglichtlamp – volledige bewegingsvrijheid. In dit artikel nemen wij de Medisana daglichtbril kritisch onder de loep en vergelijken we deze 100% onafhankelijk (zie uitleg hieronder) met de lichttherapiebrillen van AYO. 

Medisana VS. AYO: een eerlijke vergelijking?

Ja, je bent inderdaad op de website van AYO. Hoe kan het dan dat er een eerlijke vergelijking zal plaatsvinden? Goayo.nl is onderdeel van het bedrijf Kratos, waar ook de website www.slaapwijzer.net onder valt. In de ‘Slaapwinkel’ van Slaapwijzer.net wordt de Medisana DG 100 daglichtbril ook verkocht. Lang verhaal kort: wij verkopen beide lichttherapiebrillen en vinden het belangrijk om je een eerlijke, onafhankelijke vergelijking te bieden.

Ben je geïnteresseerd in één van de lichttherapiebrillen? Betaal dan niet teveel. Onderaan dit artikel, in de laatste alinea, vertellen we je hoe je de Medisana DG 100 daglichtbril of de AYO voor de laagste prijs (en met een zeer toepasselijk cadeau) kunt bestellen.

Woord vooraf: ronduit onhandig

Lichttherapie is erg populair tijdens de donkere maanden van het jaar. Tot nog niet zo lang geleden werd er vrijwel altijd gebruik gemaakt van traditionele daglichtlampen. Een groot nadeel is dat je hierbij gebonden bent aan een vaste plek en dat is zeker tijdens hectische ochtenden vaak ronduit onhandig. Daarnaast ontstaan er vaak twijfels. Hoe ver moet je bij de lamp vandaan gaan zitten en welke kant kijk je op? Met een lichttherapiebril kun je gaan en staan waar je maar wilt. Bovendien is het simpelweg opzetten van de bril voldoende om zeker te weten dat je optimaal van de lichttherapie profiteert.Medisana DG 100 vs AYO: het effect

Hierover kunnen we duidelijk zijn: zowel met de Medisana lichtbril als met de lichttherapiebrillen van AYO zit je goed. Ze dragen bij aan een evenwichtig bioritme, een goede nachtrust, meer energie en – voornamelijk in de winter – een betere stemming. Maar Medisana en AYO kunnen nog meer voor je betekenen. Zo kunnen ze je helpen om sneller van een jetlag af te komen en je ondersteunen bij onregelmatige werktijden, wat voor zowel de werknemer als de werkgever een groot voordeel is.

Hieronder vertellen een aantal AYO-gebruikers over de effecten van lichttherapie op hun slaap, energie en stemming:

De looks: sportieve Medisana of minimalistische AYO

Over smaak valt niet te twisten, maar toch gaan we het hebben over het uiterlijk van de brillen. Het verschil tussen de Medisana lichtbril en AYO is, wat betreft het uiterlijk, groot. De Medisana DG 100 heeft meer een sportieve look, het lijkt bijna op een wielrenbril. De daglichtbril heeft een vrij grof en donker montuur. Daar tegenover staat AYO met een minimalistische, ‘strakke’ en enigszins futuristische uitstraling. Het zorgt ervoor dat AYO vrijwel altijd als stijlvoller wordt beoordeeld. Beide lichttherapiebrillen zijn trouwens compact en makkelijk mee te nemen.

Medisana DG 100

Medisana lichttherapiebril vs AYO: het kijkcomfort

Beide brillen zijn uitvoerig uitgetest en we kunnen dan ook met 100% zekerheid zeggen: de Medisana daglichtbril en de lichttherapiebrillen van AYO verblinden niet. Bovendien behoud je je beweegruimte, waardoor je tijdens de lichttherapie gewoon je dagelijkse dingen kan doen. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigen of tanden poetsen, maar ook een boek lezen en werken achter de computer zijn geen probleem. Het montuur van de Medisana DG 100 daglichtbril is wel meer aanwezig. Het is vrij grof, waardoor je er niet langsheen kan kijken als je de bril draagt. Bij de lichttherapiebrillen van AYO heb je ‘vrij zicht’, door het minimalistische design.

Draagcomfort: robuust montuur zit soms in de weg

Zowel de Medisana dglichtbril als de lichttherapiebrillen van AYO zijn prettig om te dragen. Toch komt hier het forse montuur van Medisana weer wat minder uit de test. Het design is robuuster, waardoor de bril strakker om het hoofd zit en – bij grote hoofden – iets minder prettig kan zitten. We moeten toegeven, bij dit onderdeel gaan de punten écht naar AYO.

Gebruiksgemak: van heel simpel tot extreem simpel

De lichttherapiebrillen van Medisana en AYO zijn eenvoudig in gebruik. Je hoeft er zeker geen technologisch wonder voor te zijn. De Medisana lichttherapiebril werkt eenvoudig, met een aan- en uitknop waarmee je de bril handmatig bedient. AYO werkt misschien wel nog eenvoudiger. Als je de pootjes opent, start er automatisch een sessie van 20 minuten (dit is de perfecte duur). Na die 20 minuten gaat de lichttherapiebril vanzelf uit.

Medisana daglichtbril vs AYO: opbergen

We hebben het al eerder gehad over de uitstraling van AYO en Medisana. Dit komt ook terug als we kijken naar het opbergen van de lichttherapiebrillen. De Medisana DG 100 daglichtbril wordt geleverd met een solide en degelijke hoes. Minder stijlvol, wel zeker effectief. AYO wordt geleverd met een stijlvolle en robuuste ‘case’. Her kan je de lichttherapiebril in vastklikken. Lang verhaal kort: het oogt allemaal net wat fraaier bij AYO.

Het is zo rechttoe-rechtaan dat we er geen aparte alinea aan hoeven te wijden: de daglichtbrillen van AYO en Medisana worden opgeladen met een simpel usb-kabeltje. Wellicht goed om te weten: bij AYO krijg je wel een kabeltje, maar geen stekker. Je moet dus bijvoorbeeld de oplader van je telefoon gebruiken.

Goed om te weten: combineren met een gewone bril

Als je brildragend bent, is het fijn als je eigen bril niet af hoeft te doen als je een lichttherapiebril gebruikt. Met AYO kan je je eigen bril ophouden en de lichttherapiebril daar simpelweg overheen plaatsen. Zo profiteer je van lichttherapie, maar verlies je geen zicht. De Medisana lichttherapiebril is niet te combineren met een gewone bril, door het grove en strakke montuur.

In deze video zie je hoe AYO eenvoudig gecombineerd kan worden met een normale bril:

Gebruiksadviezen: van boekje en snelstartgids tot een app

Bij aankoop van de Medisana lichttherapiebril ontvang je een beknopte Nederlandse handleiding. Hierin staat onder andere hoe het opladen werkt en hoe je jouw persoonlijke doelen met de daglichtbril kunt behalen. Bij AYO krijg je een zogenoemde ‘snelstartgids’ met concrete gebruiksadviezen. De Nederlandse vertaling hiervan is op de support-pagina van deze website geplaatst.

Goed om te weten: AYO heeft ook een app die je helpt om – op basis van jouw wensen, bioritme en levensstijl – het maximale uit lichttherapie te halen.

Medisana DG 100 daglichtbril reviews VS AYO reviews

Gebruikers zijn over beide brillen zeer tevreden. Op Bol.com krijgt de AYOlite – op het moment van schrijven – een gemiddelde beoordeling van 4,9 sterren op basis van 30 beoordelingen. De Medisana lichttherapiebril krijgt een gemiddelde beoordeling van 4,3 sterren op basis van 16 beoordelingen.

Let op: Wij adviseren je om de lichttherapiebrillen niet op bol.com te bestellen. Via www.goayo.nl en www.slaapwijzer.net krijg je 60 dagen garantie op respectievelijk de lichttherapiebrillen van AYO en Medisana. Bij Bol.com is dit slechts 30 dagen. Bovendien krijg je buiten Bol.com leuke extra’s als cadeau bij je bestelling, zonder dat je meer betaald. Dit leggen we in de laatste alinea van het artikel aan je uit.

Niet goed, geld terug garantie

Voor veel mensen zijn lichttherapiebrillen nog helemaal nieuw. Dan is het fijn om te weten dat zowel de Medisana DG 100 als de lichttherapiebrillen van AYO teruggestuurd kunnen worden als het effect onverhoopt toch tegenvalt. Zonder vragen, kleine lettertjes of gedoe. Je kan AYO maar liefst 60 dagen testen. Hetzelfde geldt voor de Medisana daglichtbril, maar alleen als je deze via Slaapwijzer.net besteld. Om een lang verhaal kort te maken: je kan volledig risicoloos ervaren wat beide lichttherapiebrillen voor je slaap, stemming en energieniveau gaan betekenen.

Conclusie: welke lichttherapiebril is het beste?

Eigenlijk hebben we het al aangegeven: zowel de Medisana DG 100 daglichtbril als de lichttherapiebrillen van AYO zijn zeer goede keuzes om de natuurlijke kracht van lichttherapie te ervaren. Toch hebben de brillen wel degelijk een aantal verschillen. Hieronder benoemen we de specifieke pluspunten:

Pluspunten AYO lichttherapiebril

 • AYO heeft een stijlvol en minimalistisch design.
 • AYO biedt vrij zicht: Je kijkt niet tegen een grof montuur aan.
 • AYO heeft – naast de gewone handleiding – een app waarmee je op basis van je wensen, levensstijl en bioritme de beste adviezen krijgt om optimaal te profiteren van lichttherapie.
 • AYO weegt minder dan de Medisana lichttherapiebril.
 • AYO zit minder strak om het hoofd en is flexibeler.
 • AYO is eenvoudig te combineren met een gewone bril.
 • AYO heeft een niet goed, geld terug garantie van 60 dagen.

Pluspunten Medisana DG 100 daglichtbril

 • De Medisana daglichtbril heeft een sportief design.
 • De Medisana daglichtbril is – op het moment van schrijven – voordeliger dan de lichttherapiebrillen van AYO. Wij verwachten dat dit zo zal blijven.
 • Bij de Medisana daglichtbril ontvang je – naast een oplaadkabel – ook een usb-stekker. Bij AYO moet je de oplader van je telefoon (of een andere usb-oplader) gebruiken.
 • Bij de Medisana daglichtbril ontvang je een Nederlandstalige handleiding. Bij AYO is deze enkel digitaal te vinden.

Medisana DG 100 daglichtbril: de beste deal

Als je op basis van dit artikel besluit om de Medisana DG 100 daglichtbril te bestellen, adviseren wij om dit via onze ‘zusterwebsite’ slaapwijzer.net te doen. Hieronder leggen we kort uit waarom je hiermee de beste keuze maakt:

 • De Medisana daglichtbril wordt voor de laagste prijs aangeboden.
 • Je krijgt 60 dagen niet goed, geld terug garantie. Dit in plaats van de gangbare 30 dagen bij andere websites.
 • TIJDELIJK: je ontvangt de Bloque blauw licht filter bril (t.w.v. €37,-) als cadeau bij je bestelling. Hiermee blokkeer je tijdens de late avond het schadelijke blauwe licht van beeldschermen, waardoor je beter slaapt en je bioritme in balans blijft.

AYO voor de laagste prijs bestellen

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief (dat kan via deze link) krijg je 5% korting op de AYO lichttherapiebril en de AYOlite. Bovendien ontvang je een toepasselijk cadeau ter waarde van € 37,- bij je bestelling.

Naast deze vergelijking met de Medisana lichttherapiebril hebben wij AYO ook vergeleken met de Luminette 3 lichttherapiebril en de Propeaq lichttherapiebril.