GEGARANDEERD RESULTAAT: NIET GOED IS GELD TERUG (60 DAGEN)

LENTE-ACTIE: T/M 30 MEI € 119,- VOORDEEL

GEGARANDEERD RESULTAAT: NIET GOED IS GELD TERUG (60 DAGEN)

LENTE-ACTIE: T/M 30 MEI € 119,- VOORDEEL

Lichttherapiebril: hoe maak je de beste keuze (eye-openers)

Het zomergevoel tijdens de donkere dagen. Het is in een notendop waar een goede lichttherapiebril voor staat. De kracht van daglicht geeft je energieniveau een boost, houdt de winterdepressie buiten de deur en verbetert je slaapkwaliteit. Bovendien ben je – terwijl je al deze voordelen ervaart – niet aan een plaats gebonden en kun je gewoon je gang gaan. Hoe handig is dat? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over een goede lichttherapiebril. En we beloven je alvast een aantal eye-openers.

Artikel Margriet.nl: Annemarie test een lichttherapiebril en dít was het effect op haar stemming

Wat is blauw licht?

Een goede lichttherapiebril – ook wel daglichtbril genoemd – maakt gebruik van blauw licht. Om uit te leggen wat dit is, ontkomen we niet aan een klein theorielesje. Licht is samengesteld uit elektromagnetische golven. Deze komen samen in groepen op basis van hun lengte. De lengtes bepalen de kleur van het licht.

Hoe korter de golflengte, hoe hoger de energie

Zichtbaar licht, een onderdeel van het elektromagnetische spectrum, heeft een golflengte tussen de 400 en 700 nanometer. Hoe korter de golflengte hoe hoger de energie die wordt uitgestraald. Blauw licht is een van de kortste golven binnen het spectrum van zichtbaar licht en bevat het meest energie. De afbeelding laat dit goed zien:

lichttherapiebril

Een overzicht van het lichtspectrum (bron: goayo.com).

Melatonine wordt onderdrukt

Als je overdag buiten bent, word je blootgesteld aan natuurlijk blauw licht. En dat speelt een cruciale rol voor je lichaam. Studies hebben aangetoond dat deze kortere golven van blauw licht cruciaal zijn om je lichaam in balans te houden. Dat komt omdat ze het slaaphormoon melatonine veel beter onderdrukken dan licht met langere golflengtes.

Omgekeerd effect tijdens de avond

Het onderdrukken van de aanmaak van melatonine overdag zorgt er tijdens de avond juist voor dat de aanmaak van dit slaaphormoon op volle toeren draait. Precies wat de bedoeling is. Je slaap- waakritme is in balans en je lichaam weet wanneer het tijd is om zich voor te bereiden op de nacht.

Langere golflengte tijdens de donkere dagen

Tijdens bewolkte en donkere dagen is de golflengte van daglicht langer. De aanmaak van melatonine wordt minder goed onderdrukt. Het gevolg is dat je je overdag vermoeid voelt. Vooral tijdens de donkere wintermaanden kan dit een belangrijke verborgen oorzaak zijn van een gebrek aan energie, een verminderde stemming en problemen met slapen.

Goed om te weten: als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief krijg je als ‘bonus’ 5% extra korting en een erg toepasselijk geschenk bij je bestelling. Nieuwsgierig? Meld je aan via deze link.

Lichttherapie als krachtig en effectief hulpmiddel

Het zal inmiddels duidelijk zijn: daglicht is net als eten en drinken een primaire levensbehoefte. Om goed in je vel te zitten, lekker te slapen en voldoende energie te hebben kun je simpelweg niet zonder. Tijdens de donkere wintermaanden is lichttherapie dan ook een geweldig hulpmiddel om toch de kracht van de zon te ervaren. Studies hebben het effect keer op keer aangetoond. Toch valt of staat het succes met de juiste ‘device’ en – vooral ook – met het rekening houden met jouw persoonlijke situatie, bioritme, levensstijl en wensen. We gaan dit uiteraard uitleggen.

Daglichtlamp of daglichtbril?

We beginnen bij de vraag: lichttherapielamp of lichttherapiebril? Uiteraard is dit een kwestie van persoonlijke voorkeur. In de praktijk blijkt dat steeds meer mensen bewust voor een lichttherapiebril kiezen en dat daglichtlampen langzaamaan minder populair worden. De belangrijkste reden – gebruiksgemak – ligt voor de hand, maar er zijn ook voordelen van brillen ten opzichte van lampen waar je waarschijnlijk nog niet aan gedacht hebt. We lichten ze kort toe:

Volledige bewegingsvrijheid

We noemden ‘m net al even: gebruiksgemak. Een daglichtlamp zorgt ervoor dat je gebonden bent aan een vaste plek, terwijl dat zeker tijdens de drukke ochtend ontzettend onpraktisch is. Met een daglichtbril heb je volledige bewegingsvrijheid. Je kunt je boterhammen smeren, tanden poetsen, de vaatwasser uitpakken en het bed opmaken, terwijl je tegelijkertijd wordt blootgesteld aan de kracht van blauw licht. Handig toch?

In deze video vertelt AYOlite-gebruiker Linda van der Klooster hierover:

Constante (optimale) blootstelling aan blauw licht (geen twijfel)

We kunnen er lang of kort over praten, maar bij het gebruik van een daglichtlamp slaat de twijfel toch altijd toe. Zit ik er ver genoeg vanaf? Heb ik de juiste hoek ten opzichte van de lamp te pakken? Welke kant moet ik opkijken? Bij een goede lichttherapiebril heb je deze twijfel niet. Het optimale blauw-turquoise licht bereikt op een constante wijze de ogen. Het resultaat is dat je optimaal profiteert van de kracht van lichttherapie, zonder dat je je steeds hoeft af te vragen of je het wel goed doet.

Niet verblindend en ‘zacht’ voor de ogen

Veel daglichtlampen maken gebruik van ‘wit licht’ met een sterkte van 10.000 lux dat behoorlijk verblindend en oncomfortabel kan zijn. Een goede daglichtbril maakt gebruik van blauw licht, het werkzame gedeelte van wit licht. Hierbij volstaat een lichtsterkte van slechts 135 lux. Dit betekent dat je niet wordt verblind en toch optimaal van de voordelen profiteert.

Daglichtbril voor meer energie

Een goede daglichtbril biedt – net als kwalitatief hoogwaardige daglichtlampen – een natuurlijke en effectieve oplossing tegen seizoensgebonden depressieve klachten (winterdepressie of winterdip). Een lichttherapiebril heeft als voordeel dat het je gedurende de dag een krachtige energieboost kan geven op momenten dat het nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende middagdip. Je zet de lichttherapiebril op, je gaat verder met je dagelijkse routine en na afloop van de sessie kun je er weer even tegenaan. Een half uur achter een lamp gaan zitten werkt vaak lastig gedurende de dag.

Wat is de beste lichttherapiebril?

Oke, de keuze is op een lichttherapiebril gevallen. Maar hoe maak je de juiste keuze? Er zijn verschillende modellen op de markt. Naast de AYOlite zijn er ook de Luminette 3 lichttherapiebril, de Propeaq daglichtbril, de Pegasi blue light bril en de Medisana lichtbril. Het zal je niet verrassen dat wij de AYOlite lichttherapiebril adviseren. En daar hebben we een groot aantal redenen voor. We delen de 8 belangrijkste met je.

#1 Een programma op basis van jouw wensen en bioritme (uniek)

AYO is de enige ‘slimme’ lichttherapiebril. Jouw bioritme, levensstijl, wensen en doelen staan centraal. Hier rekening mee houden is cruciaal om maximaal te profiteren van de natuurlijke kracht van lichttherapie. De AYO app berekent op basis van jouw unieke situatie een gepersonaliseerd programma. Het combineren van deze juiste ‘begeleiding’ met het optimale blauw-turquoise licht op de juiste golflengte (470 nanometer) zorgt ervoor dat je jouw doelen in no-time bereikt. Geef jouw slaap, energie en stemming een natuurlijke boost!

Heb je liever geen mobiele telefoon of app nodig? Kies dan voor de AYOlite (zonder app). Deze lichttherapiebril is net zo krachtig, maar een stuk voordeliger en eenvoudiger qua bediening. In de AYOlite gebruikershandleiding vind je adviezen om jouw doelen te behalen.

#2 De best denkbare garantie

Wij zijn er zo van overtuigd dat AYO lichttherapie voor jou het verschil gaat maken, dat we de wettelijke garantietermijn van 14 dagen een ‘klein beetje’ opgerekt hebben. Als jij met jouw AYO niet veel beter slaapt, meer energie hebt en lekkerder in je vel zit, kun je de lichttherapiebril binnen 60 dagen na aankoop eenvoudig terugsturen. Binnen enkele dagen staat het volledige aankoopbedrag dan weer op je rekening. Met andere woorden: het risico ligt bij ons!

#3 Stijlvol, minimalistisch design

Het oog wil ook wat. Een toepasselijker spreekwoord bestaat natuurlijk niet bij een daglichtbril. Bij de AYOlite kunnen je beide ogen hun geluk niet op. In tegenstelling tot andere daglichtbrillen – sorry dat we het zeggen – ziet AYO er stijlvol, modern en elegant uit. En dat is wel zo prettig als je ‘m dagelijks gaat gebruiken.

lichttherapiebril

AYO is stijlvol, minimalistisch en zo licht als een veertje.

#4 Lichtgewicht: je merkt nauwelijks dat je ‘m draagt

De lichttherapiebrillen van AYO zijn zo licht als een veertje. Het frame weegt namelijk slechts 35 gram. Een stuk minder dan andere andere lichttherapiebrillen die vaak enigszins ‘lomp’ aanvoelen of ‘strak’ zitten’ door het ongelukkige design. Met AYO kun je vrijuit je gang gaan zonder je gehinderd te voelen. Onze lichttherapiebrillen zijn mede dankzij de eenvoudig te verstellen neus en de flexibele pootjes bovendien geschikt voor elk formaat hoofd.

#5 Eenvoudig te combineren met een bril

Ben je brildragend? Dan is het goed om te weten dat je jouw bril niet af hoeft te zetten om AYO te gebruiken. Je kunt de lichttherapiebril eenvoudig over je gewone bril plaatsen, dankzij de flexibele neusbrug. Onderstaande afbeelding laat dit goed zien. AYO is uiteraard ook te gebruiken tijdens het dragen van contactlenzen.

lichttherapiebril

#6 Superieure technologie

Dankzij de superieure technologie van AYO haal je het maximale uit jouw lichttherapiebril. Zo maakt AYO bijvoorbeeld gebruik van blauw-turquoise 470-475 nm licht met een uitstraling van 250 uW/cm2. Dit is de best mogelijke golflengte voor het optimaliseren van het circadiaan ritme.

#7 Winnaar van 20 awards en onderscheidingen

AYO wordt internationaal erkend als de beste daglichtbril. Het leverde onder andere de prestigieuze Red Dot Award op (eerder gewonnen door Apple en Bang & Olufsen). En daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op. Ook nationale en internationale media, zoals CNN,  ABC News en De Margriet zijn onder de indruk van AYO lichttherapie.

#8 Internationale daglichtbril met Nederlandse connectie

AYO is een internationaal product met een Nederlandse connectie. Zo hebben deskundigen van de Erasmus Universiteit Rotterdam, mede aan de wieg gestaan van de lichttherapiebril. Daarnaast maakte AYO deel uit van het ‘Cabin Crew Experience Lab’ van KLM.

#9 De AYO lichttherapiebril ervaringen spreken voor zich

Kijk en luister vooral even wat gebruikers over AYO zeggen. Deze video’s geven een heel mooi beeld van wat de best mogelijke vorm van lichttherapie kan betekenen voor je slaap, energie en stemming.

Lichttherapiebril kopen? Lees dit eerst

Wij hopen van harte dat wij je met dit artikel – dat een stukje langer is geworden dan gepland – hebben kunnen overtuigen van de enorme meerwaarde van een goede lichttherapiebril. Natuurlijk is het een investering, maar je bent jarenlang verzekerd van meer energie, betere slaap en het zomergevoel in de winter. En dat is goud waard.

Probeer jouw daglichtbril 60 dagen zonder risico

Wil je zelf ervaren wat de AYOlite daglichtbril voor jouw slaap, stemming en energieniveau gaat betekenen? Als je jouw bestelling via goayo.nl plaatst, krijg je maar liefst een niet goed, geld terug garantie van 60 dagen. Je kan de lichttherapiebril dus volledig risicoloos over een langere periode uittesten.

Goed om te weten: als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief krijg je als ‘bonus’ 5% extra korting en een erg toepasselijk geschenk bij je bestelling. Nieuwsgierig? Meld je aan via deze link.