GEGARANDEERD RESULTAAT: NIET GOED IS GELD TERUG (60 DAGEN)

LENTE-ACTIE: T/M 30 MEI € 119,- VOORDEEL

GEGARANDEERD RESULTAAT: NIET GOED IS GELD TERUG (60 DAGEN)

LENTE-ACTIE: T/M 30 MEI € 119,- VOORDEEL

Propeaq lichttherapiebril: een (eerlijke) vergelijking met AYO

Het gebruik van een lichttherapiebril is – zeker tijdens de donkere periode van het jaar – sterk in opkomst. Je bent in tegenstelling tot het gebruik van een daglichtlamp niet gebonden aan een vaste plek en je kunt optimaal profiteren van de grote voordelen van lichttherapie: beter (door)slapen, meer energie en het voorkomen van de ‘winterblues’. Maar welke lichttherapiebril kies je? Veel mensen twijfelen tussen de Propeaq lichttherapiebril en de AYOlite lichttherapiebril. In dit artikel helpen we je om de juiste keuze te maken met een (eerlijke) vergelijking en om de beste prijs/deal te vinden. 

Propeaq vs AYO: een onafhankelijke vergelijking

We kunnen ons voorstellen dat je denkt: ik ben hier op de website van AYO, dus hoe onafhankelijk is deze vergelijking? Volkomen logisch. Toch zijn we volledig neutraal. Goayo.nl is een onderdeel van het bedrijf Kratos dat de Propeaq lichttherapiebril via haar website slaapwijzer.net verkoopt. We staan 100% achter beide producten en helpen je om de keuze te maken op basis van jouw persoonlijke voorkeuren.

Mocht je besluiten om een van beide lichttherapiebrillen te bestellen, betaal dan niet teveel. In de laatste alinea’s vertellen we je hoe je de Propeaq lichttherapiebril of de AYO met korting kunt bestellen.

Ze werken allebei: betere slaap, meer energie en geen winterdepressie

Over het effect van de Propeaq bril en AYO gaan we het in deze vergelijking niet hebben. Het is simpelweg niet nodig. Beide lichttherapiebrillen voldoen aan de hoogste standaarden en dragen bij aan een goede nachtrust, meer energie en – vooral in de winter van belang – een betere stemming. Daarnaast kunnen zowel Propeaq als AYO de effecten van een jetlag drastisch verminderen en werknemers met onregelmatige werktijden ondersteunen om optimaal te presteren en te slapen.

Hieronder vertellen een aantal AYOlite-gebruikers over de effecten van lichttherapie op hun slaap, energie en stemming:

Hoe zien de lichttherapiebrillen eruit: sportbril vs futuristische look

Over smaak valt niet te twisten, toch beginnen we bij het uiterlijk van de bril. Als je de Propeaq lichttherapiebril en de AYO naast elkaar legt, is het verschil duidelijk zichtbaar. Propeaq lijkt op een sport- of wielrenbril met een grof montuur, dat versterkt wordt door de donkere kleur. De AYOlite lichttherapiebril heeft een meer futuristische uitstraling en oogt – al blijft het natuurlijk een kwestie van smaak – stijlvoller.

Propeaq lichttherapiebril

De Propeaq lichttherapiebril (links) en de AYOlite lichttherapiebril naast elkaar.

Het kijkcomfort

We hebben beide brillen direct na elkaar gedragen en kunnen met 100% zekerheid zeggen: zowel de Propeaq als de AYO verblinden niet. Je kunt je dagelijkse bezigheden – van tanden poetsen en de was ophangen tot werken op de computer en het lezen van een boek – zonder problemen uitvoeren. Het enige verschil is dat de AYOlite een ‘vrijer zicht’ biedt. Bij de Propeaq lichtbril zie je helaas een deel van het flinke montuur.

Het draagcomfort

Beide brillen zijn prettig om te dragen. Het verschil is dat de Propeaq iets robuuster is met een forser montuur. Hierdoor zit de bril strakker om het hoofd. Er zit simpelweg wat minder rek in. De AYOlite lichttherapiebril weegt minder, is flexibeler, beschikt over een minimalistisch design en is comfortabel voor elk formaat hoofd. Al met al betekent het dat de AYO de strijd qua draagcomfort wint.

AYO is lichter en flexibeler.

Het gebruiksgemak

De lichttherapiebrillen van AYO zijn extreem eenvoudig in gebruik. Je opent de pootjes en er start automatisch een sessie van 20 minuten (de perfecte sessieduur). Hierna gaat de lichttherapiebril vanzelf uit. Je hoeft de tijd dus niet zelf bij te houden. De Propeaq beschikt over een eenvoudige aan- en uitknop waarmee je de lichttherapiebril handmatig kunt bedienen. Ook dit is natuurlijk heel eenvoudig. Lang verhaal kort: je hoeft geen ‘whizzkid’ te zijn om van AYO en Propeaq te kunnen profiteren.

De Propeaq lichttherapiebril app en AYO app

Propeaq en AYO hebben een eigen app. Het grootste verschil is dat de AYO-app gericht is op het ondersteunen en in balans houden van het bioritme in algemene zin. Andere factoren, zoals slaap, voeding, inspanning, ontspanning, levensstijl en persoonlijke doelen, worden hierbij ook meegenomen. De Propeaq-app is enkel bedoeld om richtlijnen te geven of een schema op te stellen (zie hieronder).

Conclusie: welke app is het beste
De AYO-app is duidelijk ‘winnaar’ als het gaat om mogelijkheden, begeleiding en advies. Als je jouw lichttherapiebril wilt gebruiken om veelvuldig te reizen naar landen met andere tijdzones is de app van Propeaq de beste keuze.

Goed om te weten: voor de AYOlite lichttherapiebril heb je geen app of mobiele telefoon nodig. Je vindt per doel – bijvoorbeeld beter slapen of het voorkomen/bestrijden van de winterdepressie – eenvoudige gebruiksinstructies in de handleiding.

Opbergen

Het verschil qua stijl, uitstraling en design dat zichtbaar is bij de brillen zelf komt ook tot uiting bij het aspect ‘opbergen’. AYO wordt geleverd met een stijlvolle en robuuste ‘case’, waarin je de lichttherapiebril kunt vastklikken. Bij de Propeaq lichttherapiebril krijg je een solide en degelijke hoes. Iets minder stijlvol, maar qua opbergen zeker net zo effectief.

Opladen

De AYOlite lichttherapiebril wordt opgeladen met een micro-usb kabeltje. Na ongeveer 3 uur opladen gaat het indicator-lampje uit en kun je de lichttherapiebril ongeveer 8 sessies gebruiken. Ook de Propeaq lichttherapiebril wordt rechtstreeks met het stroomnetwerk verbonden (eveneens met een micro-usb kabel).

Combineren met een gewone bril

De AYOlite is eenvoudig te combineren met een gewone bril. Je plaatst de lichttherapiebril simpelweg over de bril heen (zie afbeelding hieronder). De Propeaq lichttherapiebril laat zich niet eenvoudig combineren met een gewone bril. Wel is er een mogelijkheid om via een specifieke opticien glazen op sterkte te laten maken.

lichttherapiebril

Handleiding

Bij de lichttherapiebrillen van AYO krijg je een boekje met instructies. Helaas ontbreekt hierin (nog) de Nederlandse vertaling. Om die reden is de Nederlandse tekst geplaatst op de supportpagina van deze website. Bij de Propeaq lichttherapiebril krijg je een beknopte handleiding in het Engels en in het Nederlands.

Extra’s bij je bestelling

Zowel de Propeaq lichttherapie als de lichttherapiebrillen van AYO worden ‘compleet’ geleverd. Naast de lichttherapiebril zelf ontvang je een case/hoesje om de bril in op te bergen en een micro-usb kabel om de bril (en bij de AYOlite een extra harde bewaarcase) op te kunnen laden. De Propeaq lichttherapiebril biedt nog wat extra’s: rode glazen. Deze kun je in de Propeaq lichttherapiebril plaatsen om blauw licht te blokkeren. Het geeft je de mogelijkheid om laat op de avond van beeldschermen gebruik te maken, zonder de aanmaak van het slaaphormoon melatonine te remmen. Uiteraard moet de bril uitgeschakeld zijn als je gebruik maakt van de rode glazen.

Ook AYO biedt je een (gratis) oplossing om blauw licht te filteren tijdens de (late) avond. En daarmee verklappen we eigenlijk stiekem een deel van het cadeau dat je krijgt als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief.

Propeaq reviews vs AYO reviews

Gebruikers zijn uitermate tevreden over de lichttherapiebrillen van Propeaq en AYO. Op Bol.com krijgt de AYOlite – op het moment van schrijven – een gemiddelde beoordeling van 4,9 sterren op basis van 36 beoordelingen en de AYOlite i.c.m. de premium app 4,8 sterren op basis van 13 reviews. De Propeaq lichttherapiebril krijgt een gemiddelde beoordeling van 5 sterren op basis van 3 beoordelingen.

Wij adviseren om niet via Bol.com te bestellen. Via www.goayo.nl en slaapwijzer.net krijg je 60 dagen garantie op respectievelijk de lichttherapiebrillen van AYO en Propeaq. Bij Bol.com is dit slechts 30 dagen. Bovendien kun je buiten Bol.com leuke extra’s krijgen als cadeau bij je bestelling (zie de laatste alinea’s van dit artikel).

Niet goed, geld terug garantie

Uit de garantie blijkt dat zowel Propeaq als AYO veel vertrouwen hebben in hun producten. De Propeaq lichttherapiebril kan tot 30 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen geretourneerd worden en AYO heeft zelfs een niet goed, geld terug garantie van 60 dagen. Met andere woorden: je kunt volledig risicoloos ervaren wat lichttherapie voor jou gaat betekenen.

Conclusie: welke lichttherapiebril is het beste?

Zoals aan het begin van het artikel al benadrukt: zowel de Propeaq lichttherapiebril als AYOlite zijn fantastische keuzes om de natuurlijke kracht van lichttherapie in de praktijk te ervaren. Ze gaan je helpen om beter te slapen en met meer energie en een goede stemming door het leven te gaan. Toch zijn er wel degelijk belangrijke verschillen. Hieronder benoemen we de specifieke pluspunten ten opzichte van het alternatief:

Pluspunten AYOlite lichttherapiebril

  • AYO heeft een stijlvol, minimalistisch design.
  • AYO biedt vrij zicht: je kijkt niet tegen een deel van het montuur aan.
  • De AYO-app biedt gedurende de hele dag begeleiding op basis van jouw bioritme, levensstijl en doelen.
  • AYO weegt minder dan de Propeaq lichttherapiebril.
  • AYO is flexibeler en zit minder strak om het hoofd.
  • AYO is eenvoudig te combineren met een gewone bril (of lenzen).
  • AYO heeft een niet goed, geld terug garantie van 60 dagen.

Pluspunten Propeaq lichttherapiebril

  • De Propeaq lichttherapiebril heeft een sportief montuur.
  • De Propeaq app biedt een speciaal programma voor mensen met onregelmatige werktijden.
  • De Propeaq lichttherapiebril wordt geleverd in combinatie met rode lenzen om blauw licht te blokkeren (AYO biedt hier ook een oplossing voor aan.

Propeaq lichttherapiebril: de beste deal

Wij adviseren je om de Propeaq lichttherapiebril te bestellen in De Slaapwinkel van Slaapwijzer.net. Hieronder leggen we uit waarom:

AYO voor de laagste prijs bestellen

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief (dat kan via deze link) krijg je 5% korting op de AYOlite. Bovendien ontvang je een toepasselijk cadeau ter waarde van € 37,- bij je bestelling.

Wellicht interessant om te weten: wij hebben AYO ook vergeleken met de Luminette 3 lichttherapiebril en de Medisana daglichtbril.